Parafino Terapija

Parafino Terapija

Paskelbta: 2018.07.11 Kiek kartų perskaityta: 281

Parafinoterapija

Specialistai rekomenduoja bet kokį manikiūrą papildyti parafino vonelėmis.

Parafinoterapija – tai minkštinančios ir drėkinančios rankų odą bei kutikulas kaukės uždėjimas. Tai unikali manikiūro procedūra, kuri gerina ne tik nagų būsena, bet ir teigiamai veikia rankų odą. Rankos yra pažeidžiamiausia kūno dalis po veido. Jas veikia visi neigiami aplinkos faktoriai. Būtent plaštakų oda dažniausiai išsausėja, suskilinėja, parausta ir šerpetoja. Teigiamas manikiūro rezultatas yra jaučiamas po pirmos procedūros. Rankų oda tampa minkšta ir švelni, o nagai gražūs ir sveiki.

Parafinoterapija galima atlikti bet kuriuo metų laiku, bet didžiausias procedūros poveikis yra jaučiamas šaltuoju metu laiku.

Parafinoterapijai kosmetikoje naudojamas išlydytas skystas parafinas, kuris uždedamas ant rankų kaukės ar aplikacijos pavidalu. Nebijokite nudegti: parafinas yra mažai pralaidus šilumai, todėl šilumą atiduoda po truputį. Po parafino sluoksniu odos temperatūra padidėja ne daugiau kaip 1,5-2,0C. Šilta vaško vonelė sušildo jūsų rankų odą, todėl pagreitėja ląstelių atsinaujinimas – jūsų oda atjaunėja! Po vieno parafinoterapijos seanso žymiai pagerėja odos turgoras, padidėja elastingumas, todėl šios procedūros laikomos beveik panacėja sausai ir suvytusiai odai.

Parafinoterapijos efektas išlieka kiek ilgiau nei savaitę laiko.
       

Parafinas turi dar vieną savybę, dėl kurios pasireiškia jo gydomasis poveikis. Esmė tame, kad vėsdamas parafinas žymiai traukiasi. Šaldant efektas sustiprėja, o piką pasiekia po 25-30 minučių. Procedūra baigiasi tuo, kad parafinas glaudžiai padengia aplinkinius audinius.  Dėl šios priežasties išsilygina raukšlės. Suprantama, neverta tikėtis stebuklo: deja, gilios raukšlės neišnyksta. Reguliariai atliekant šią procedūrą visiškai išnyksta smulkios raukšlelės. Be to, minėta parafino savybė labai gerai padeda kovojant su pabrinkimais. Parafinines voneles reikėtų taikyti ir alkūnėms: šios švelnios vietos reikalauja ypatingos priežiūros, ką mes dažnai pamirštame.

Parafino vonelių nauda

Parafiną/ parafino voneles naudoja norint pašalinti iš odos toksinus ir nešvarumus, spuogus.

Parafino procedūros metu atveriamos poros, veikliosios medžiagos skverbiasi į gilesnius odos sluoksnius, drėkinama oda ir suaktyvinama kraujotaka. Parafinavimo procedūra lygina odą, po parafino procedūros oda tampa lygesnė ir minkštesnė. Jeigu pastebėjote, kad Jūsų alkūnių oda trūkinėja – atlikite parafino procedūrą. Oda sušvelnės, sumažės gilios raukšlės..

Parafinavimo procedūra puikiai tinka nuolat šąlančioms galūnėms, kadangi yra pagreitinama kraujotaka.

Parafinas atpalaiduoja raumenis, nuramina, mažina įtampą,sumažina spazmų ir raumenų uždegimo galimybę, o taip pat mažina sąnarių skausmus. Svarbu pastebėti, jog parafino vonelė sumažina lėtinio artrito sukeliamą skausmą bei stabdo pigmentinių dėmių atsiradimą

Svarbu paminėti, kad parafino procedūros netinka turintiems odos opas bei odos uždegimus.

Pasiruošimas parafino procedūrai

Prieš parafino terapiją atlikite lengvą rankų ar kojų odos šveitimo procedūrą. Pašalinkite negyvas odos ląsteles ir suaktyvinkite kraujotaką. Galite lengvai pamasažuoti galūnes. Prieš naudojant parafiną jį būtina sužildyti iki 75–80 °C. Tai daryti rekomenduojama specialioje parafino vonelėje. Parafino vonelė – specialus parafino šildymo indas. Labai svarbu pasirinkti tinkamą parafino temperatūrą, tada maloni šiluma pasklis po visą kūną. Sušildžius parafiną, turi atsirasti skysta masė. Skystas parafinas lengvai pasiskirstys ant odos. Parafinas šilumą atiduoda palengva, todėl nesukelia jokių nudegimų. Parafinavimo procedūra dažniausiai atliekama rankoms, kojoms arba veidui. Tinka sausoms ir skilinėjančioms alkūnėms. Panardinus rankas arba kojas į parafiną kelis kartus, vėliau naudojamos specialios pirštinės arba kojinės, kurios ilgiau išsaugo šilumą po procedūros. Baikite procedūrą įmasažuodami drėkinamąjį kremą.

Parafiną naudoti rekomenduojama bent kartą į savaitę.
             Vieną ir tą patį parafiną naudoti galima tik vieną kartą, kadangi, jis sutraukia ir kaupia odos nešvarumus.

Parafinas yra perdirbta medžiaga išgauta iš naftos, naudojama kosmetinėms ir medicininėms procedūroms grožio salonuose ir SPA centruose bei reabilitacijų centruose. Dažniausiai parafinas būna baltos ir gelsvos spalvos, tačiau pridedant įvairių eterinių aliejų ir ekstraktų bei vitaminų jo spalva kinta, atsižvelgiant į įmaišomą medžiagą. Parafinavimo procedūra puikiai tinka prieš manikiūro arba pedikiūro procedūras